韩国首尔蚕室区汉江市民公园天然游泳池景观设计 -清大环艺设计培训机构

清大环艺设计培训机构 > 环境艺术设计 > 景观设计 > 韩国首尔蚕室区汉江市民公园天然游泳池景观设计

手机扫码查看、收藏

韩国首尔蚕室区汉江市民公园天然游泳池景观设计

发布时间:2020年08月12日 11:17:32 手机版

清大环艺设计培训机构/ 环境艺术设计/ 景观设计

此次项目是佰筑倡议的一次有首创性的国际合作项目。佰筑建筑(上海)、Carve(阿姆斯特丹),在韩国本地景不雅设计师WalterRyu的协助和撑持下,终究完成了对韩国首尔的一处公共休闲举措措施的设计提案。A proje


此次项目是佰筑倡议的一次有首创性的国际合作项目。佰筑建筑(上海)、Carve(阿姆斯特丹),在韩国本地景不雅设计师WalterRyu的协助和撑持下,终究完成了对韩国首尔的一处公共休闲举措措施的设计提案。

A project led by 100architects with the creative international collaboration of Carve (Amsterdam) and Urien (Seoul), with the local coordination & support of the landscape architect Walter Ryu, has resulted in this proposal for a leisure facility in Seoul, South Korea.



为了改良蚕室区汉江市平易近公园泅水池的现有公共举措措施,首尔市倡议了一场设计方案比赛,但愿让位于汉江河岸边,有30年汗青的公共办事举措措施重现旧日的光辉。这不但是要对泅水池自己进行革新,还要追求一种解决方案,能使全部公园从头成为首尔市内的公共堆积热门区域。

With the purpose of improving the existing public facility of the Swimming Pool in Jamsil Hangang Park, the Municipality of Seoul launched a Competition for a design solution that would bring back the former glory of this 30-years-old facility on the banks of the Hang River. Not only by renovating the Swimming Pools themselves, but also seeking a solution that would reactivate the entire Park as a public destination within the City of Seoul.



而我们的方针在超出对现有泅水池的革新的根本上,以重建天然景不雅,实现全部城市糊口的换新为方针,使汉江公园成为首尔市的一个主要的城市人文和生态地标,四时可供利用。

Our mission transcended the renovation of the e软装设计培训xisting pools, targeting the reestablishment of the natural landscape and fulfilling an entire urban regeneration, turning Hangang Park into a major urban and ecological landmark for the city of Seoul, to be used throughout all seasons.



该提案将泅水池综合体与四周的文化举措措施连系到起来。因其西靠SagakSagak艺术区,东邻植物进修中间,该方案经由过程蜿蜒交叉的步行道将这三个举措措施毗连起来,使行人都能便利地通行所有举措措施之间,将全部河岸转化为一个凸起的“天然驿站”。

The proposal unifies the pool complex with the surrounding cultural facilities. On the West, the Sagak Sagak Artistic Area, and on the East, the Botanical Learning Center. The plan connects those 3 facilities through a system of meandering interweaved pedestrian paths, allowing easy pedestrian accessibility between all of them, transforming the entire riverfront into a prominent public natural destination.



这项结合提案的灵感来历于太极——韩国国旗上这个传统韩国符号,意味着名誉和虔诚,以高辨认度的外形得以彰显。这个完善的圆形一分为二——红色和蓝色,代表宇宙的均衡。

The joint proposal draws its inspiration from Taegeuk, the traditional Korean symbol which can befound in the National Flag of South Korea, as a very honored, loyal illustrative and recognizable shape. A perfect circle split in two halves, red & blue, representing the balance in the universe.



追求天然与建筑之间的均衡,是我们设计的焦点,将太极转化为一个环形修建。一条环抱主泅水池举措措施的人行道,而止步于河岸处,被一个不雅景台阻断,占据在河上。在这个不雅景台,可以赏识到美不堪收的汉江美景。

The search for this balance between nature & architecture, is the core of our design, translating the Taegeuk into a circular architectural object, a pedestrian walkway that encloses the main pool facility. This circular walkway is interrupted at the riverbank, hovering over the river, a belvedere allowing amazing views over the Hang River.




向上曲折的道路上,高架的人行步道阻遏了泅水池旁的高架桥噪音,同时在环传教下容纳需要的室内举措措施。它在与滨河长廊的交叉处变平,以便利行人穿行;最后,道路伸出河岸部门构成了两个可步行的船埠,可以俯瞰河道和恢复的河岸天然感。

Curving upwards towards the highway, the elevated pedestrian walkway shields the pools from the traffic noise, and accommodates necessary indoor facilities under its roof at the same time. It flattens at the intersection with the riverfront promenade, in order to ease pedestrian connectivity; and finally, it protr室内设计师培训班udes over the riverbank, creating two walkable piers overlooking both, the river and the res别墅酒窖设计tored nature of the riverbank.



交织升沉的环步道为公园的公共各类勾当缔造了机遇和前提。在天然的围绕中,以多元功能有机组合的体例为公家供给文娱和休闲空间成了可能——人与天然完善契合与互动。在这里,承载着可用于各类活动勾当、憩息、遮阳和亲近年夜天然的儿童互动空间,从而缔造出了合适所丰年龄段的多功能公园。

The undulating intertwined pedestrian paths create opportunities and affordances for the park’s public program. Programmatic interventions for entertainment and leisure spaces within the natural environment are envisioned, offering valuable interactions with nature. Spaces for practicing a wide range of sports, resting areas, shading structures and natural kids playscapes, resulting in a multifunctional park suitable for all kind of ages.



所有的泅水池都是以一种可延续的体例设计的,经由过程在泅水池四周莳植芦苇的沼生植物过滤系统天然洁净其水。净化水的处置是由发展在芦苇根中的细菌自然完成的。

All pools are designed in a sustainable way to naturally clean its water by using a helophyte filtering system with reeds planted around the pools. The treatment of cleaning the water is naturally done by bacteria living in the roots of the planted reeds.






上一篇:南京浦口社区服务中心建筑与景观设计

下一篇:美国都市农业社区 S*公园景观设计


本文标题:韩国首尔蚕室区汉江市民公园天然游泳池景观设计

本文链接:https://www.eadedu.com/jingguansheji_117588.html


软装素材下载

草图大师视频教程下载

实用3D材质库下载

软装素材

清大环艺设计培训机构
设计论坛 实践基地 训练营 明星校友 国际认证 专业课程 首页
010-62780886
在线咨询 QQ 咨询 010-62780886